Min nye bog: "Mit taknemlige hjerte" - et uddrag og refleksioner

Nov 14, 2021

Kære læser.

Tak fordi, du læser med her på bloggen. Jeg har været stille her på siden et stykke tid og har i stedet for været fokuseret på, at få min nye bog "Mit taknemlige hjerte" klar til at komme ud i verden. Og det er den nu - SÅ SKØØNT.

Det er en forunderlig proces at skrive en bog - og ikke mindst at skulle lade den få luft under vingerne. Mange spørger mig, hvorfor jeg skriver og det enkle svar er, at jeg ikke kan lade være. Det er som om ordene bare kalder og vil skrives. Min mission er at formidle på en måde, hvor jeg trækker essensen ud af mere kompliceret stof og gør det tilgængeligt og læsevenligt for et bredere publikum. Samtidig er jeg blevet mere optaget af at rumme både den naturvidenskabelige tilgang og den mere åndelige eller spirituelle tilgang. Nysgerrig på at favne begge dele. For mig er de to tilgange ikke modsætningsfyldte. Jeg oplever, at det supplerer hinanden og beriger mit liv.

I bogen "Mit taknemlige hjerte" bliver læseren præsenteret for rationalet for, at jeg kalder taknemlighed den indre "super-power". Bogen guider samtidig læseren ind i taknemlighedens univers, hvor vi genfinder kontakten til vores hjertes visdom og til vores essens.

Det er både med glæde og med sommerfugle i maven, at jeg sender bogen ud i verden - i starten af bogen deler jeg nemlig en af de oplevelser, der for alvor ændrede mit liv.

Og du får den lige her, og jeg håber det vækker din nysgerrighed på resten af bogens indhold :-)

 ”Du er kærlighed og bevidsthed”, lød ordene fra himlen

Jeg nød den stille morgen alene i huset. Med et par timer til, jeg skulle afsted, satte jeg kaffemaskinen i gang med at brygge min yndlingskaffe. Jeg nød duften af de friskmalede kaffebønner og kiggede ud af køkkenvinduet, hvor havens
frodighed mødte mit blik. Et stille smil fandt vej til mine læber og øjne – følelsen af stille taknemlighed bredte sig som en varme i mit bryst.

Og så mærkede jeg den igen – den her lidt tunge fornemmelse i brystet. Jeg kendte den så godt og havde mange gange haft den på besøg siden den dag i 2014, hvor jeg ramte muren i et massivt stress kollaps. Sorgen – sorgen over
det tabte liv, sorgen over at sige farvel til min gamle identitet, sorgen over de begrænsninger, jeg fortsat måtte leve med……. Lidt overrasket mærkede jeg den nu igen banke på min dør – men jeg havde ikke som tidligere travlt med at
ignorere den eller vise den bort.

Jeg tog koppen med den varme og duftende kaffe og bevægede mig på bare fødder i græsset ud i haven – snusede stille duften af nyslået græs og blomsternes sødme til mig. Satte mig på stolen, lukkede øjnene og mærkede solen varme mit ansigt og forbandt mig til mit hjerte. Lod blidt mit hjerte åbne sig for alt det, der havde brug for plads og valgte bare at overgive mig til sorgen, der igen kaldte på min
opmærksomhed. Overgive mig til alt, der var, i taknemlig vished om at kunne favne det hele.

Pludselig blev jeg omsluttet af et overvældende lys, der kom strømmende fra himlen. Et lys fyldt med højtvibrerende energi og kærlighed – et lys, som omsluttede mig og
gennemstrømmede mig på én og samme tid. Så kom ordene fra himlen – fra Universet.

Ordene strømmede imod mig – så enkle og alligevel med en sandhed, der var så overvældende. ”Du er kærlighed og bevidsthed. Du er allerede elsket – du er elsket helt ubetinget– du er allerede hel og fuldkommen”.

Sætningerne flød til mig som en strøm af lys og energi – ”I er alle kærlighed og bevidsthed. I er fuldkomne og allerede elsket ubetinget”. I situationen føltes det så uendeligt sandt og enkelt – intet i mig stillede spørgsmålstegn ved det.

Sætningerne blev gentaget igen og igen, nærmest som hvis man forestiller sig, at de blev messet – som en sanset oplevelse af lys, af energi og kærlighed, der strømmede ned til mig fra himlen. Omsluttede mig, favnede mig og fyldte mit hjerte og hver
eneste celle i min krop.

Genkendelsen var der fra første sekund. Der var ingen tvivl, ingen analyse, ingen forbehold. Ordene gav dyb genklang i mig og ramte en sandhed, som
mit hjerte allerede kendte. Jeg følte mig mere lyslevende og mere nærværende end nogensinde før. Det var som om, min sjæl for alvor vågnede og foldede sig ud, og jeg mærkede den intuitive vished om, at budskabet bar sandheden.

Jeg overgav mig fuldstændigt til øjeblikket – til den energi, til det lys og til den kærlighed, der strømmede mod mig, og som fyldte hele min eksistens. Følte mig fuldstændig et med lyset og kærligheden.

Der blev stille, og jeg sad blot der i morgensolen fuldstændig hvilende i ren væren. Jeg havde aldrig følt mig så hel – så forbundet til alt og alle i hele universet. En følelse af
brusende lykke og frihed fyldte mit hjerte og hele min krop.

Så kom ordene fra himlen igen – ord uden lyd men med samme fornemmelse af, at de strømmede mod mig som energi og lys fra himlen – med en kraft, jeg tydeligt sansede
i hele min krop. ”Gå nu ud og spred budskabet – I er alle kærlighed og bevidsthed
– I er alle allerede elsket ………. spred budskabet om, at livet på jorden er givet jer som en gave”. Igen blev ordene gentaget som en slags messen, som bare omsluttede
mig og fyldte alle mine celler.

Og så blev der helt stille – jeg sad bare der i solen og følte mig fuldstændig favnet af en lysende og kærlig energi – en oplevelse af at være holdt og støttet – at kunne læne mig
tilbage i tillid til denne betingelsesløse kærlighed.

Sad et øjeblik mere og måtte så bryde magien, da jeg skulle til et møde i Fredericia. Jeg tog kaffekoppen, der fortsat var halvt fuld og bevægende mig mod huset med en gang båret af lethed og en oplevelse af nyvunden frihed. En følelse af at være fuldstændig hel – boblende af glæde og energi og en dyb vished om budskabets sandhed og potentiale.

Det stod så klart for mig, hvordan jeg selv og mange andre mennesker så let kommer til at fare vild i livet – hvordan vi mister kontakten til vores sjæl og til vores smukke hjerte.

Det er lidt svært at fange den helt magiske følelse, der var forbundet med oplevelsen, når jeg skal til at sætte ord på, men jeg håber, at du kan få en fornemmelse af dette helt særlige øjeblik. Oplevelsen lever fortsat i mig og har ændret noget helt
grundlæggende i mit liv. En intuitiv viden om, at jeg altid kan søge støtte og vejledning fra det sted i mig selv, hvor budskabet lever. En stille vished om, at jeg allerede er elsket– og at du kære læser allerede er elsket og fuldkommen hel.

En dyb taknemlighed følger mig på min rejse gennem livet– både, når alt er let og i flow, og når jeg møder modgang eller lidelse på min vej. Og netop gennem følelsen af taknemlighed oplever jeg, at hjertet spontant åbner sig, og at vi ubesværet får adgang til hjertets visdom og til budskabet om, ”at vi er kærlighed og bevidsthed – at vi allerede er elsket og fuldkomne, som vi er”.

Derfor denne bog om at kultivere taknemlighed.

 

Billedet er af Brother David Steindl-Rast, som har været en af mine inspirationskilder i skriveprocessen.


Tak fordi du læste med. Vil ønske dig en fantastisk efterårssøndag 

Kærligst Helle

 

Close

Nyhedsbrev Fra Heartbased Life

Hvis du er interesseret i at vide mere om Mindfulness, Compassion og Hjerteintelligens så følg med her.