Retreat i Nymindegab - stilhed og compassion i september 2024.
Advanced


Sæt allerede nu et kryds i kalenderen.

Tidspunkt:

Tirsdag den 10. september 2024 kl. 09.30 – fredag den 13. september 2024 kl. cirka 16.00.

Sted:

Nymindegab Kro, Vesterhavsvej 327, 6830 Nørre Nebel.

Der er tale om et internatkursus, hvor alle kursister overnatter i dejlige enkeltværelser på hotellet. På http://nymindegabkro.dk kan du finde billeder og info omkring det skønne sted, der ligger i en fantastisk natur helt tæt på Vesterhavet.

 

Indhold:

Temaet denne gang bliver de 3 stadier af "Awareness", "ultimate and relative truth - the nature of reality", "Buddha nature" og "Wisdom"
Tilgangen vil udspringe fra en compassion tilgang i samklang med en buddhistisk tilgang.

Der vil være længere perioder med stilhed for at give ekstra plads til fordybelse.

Retreatet tager udgangspunkt i Mindful Compassion, neurovidenskab, evolutionspsykologi og buddhistisk psykologi. 

 

Der vil blive fokuseret på deltagernes egen proces. Choden vil guide os gennem dagene med en blanding af korte teoretiske oplæg, guidede meditationer og visualiseringer samt refleksioner i mindre grupper og på plenum.

Vi vil arbejde med at øge vores bevidsthedsniveau og kultivere vores evne til at forbinde os til vores essens.

Med henblik på at fremme muligheden for fordybelse, vil der ligeledes være cirka 1½ døgn med stilhed ligesom, der vil være flere kortere intervaller med stilhed.

Undervisningen foregĂĄr pĂĄ engelsk.

Underviseren

Choden ( Sean Mc Govern) vil undervise på retreatet. 

Choden er en erfaren underviser, der er meget inspirerende og som har en dyb visdom, som han er i stand til at formidle på en let tilgængelig måde. 

Choden har sammen med Paul Gilbert udgivet bogen ”Mindful Compassion”, og de har undervist sammen på  Mindful Compassion workshops flere steder i Europa. Han har senest udgivet bogen ”From Mindfulness to Insight”.

Choden har gennem mange ĂĄr undervist pĂĄ workshops og retreats i flere lande og underviser desuden i Mindfulnes og Compassion pĂĄ Universitetet i Aberdeen i Skotland.

Choden er oprindeligt fra Sydafrika, hvor han er uddannet advokat. Han har i mange år været tilknyttet det tibetanske kloster Samyeling i Skotland. Han er buddhistisk munk og bosiddende i Edinburgh.

Helle Lisle er kursusudbyder. Hun er speciallæge i psykiatri og har en bred terapeutisk uddannelse. Hun er uddannet mindfulness træner og har uddannet sig intensivt indenfor compassion de sidste 10 år. Hun har i 2018 stiftet Heartbased Life og har nu i høj grad helliget sig arbejdet med meditation, compassion og hjerteintelligens. 

Helle har siden 2023 været ansat som overlæge i Compassion på Esbjerg sygehus mhp at bidrage til, at alle ansatte på sygehuset får et kursusforløb i Compassion.

Helle har skrevet bøgerne "Mindfulness & Compassion - en vej til mere nærvær og livsglæde" og "Mit taknemlige hjerte".

Dagsrytme:

07.30 – morgenmeditation/bevægelse
08.00 – 09.00 – morgenmad
09.00 – 12.30 – undervisning
12.30 – 15.30 – frokost og siesta
15.30 – 18.00 – undervisning
19.00 – middag og hygge. Derefter egentid

MĂĄlgruppe:

Deltagelse i retreatet forudsætter et grundlæggende kendskab til Compassion og mindfulness. Retreatet henvender sig til alle, der har interesse i tilegne sig øget erfaring med og viden om Mindful Compassion, buddhistisk visdom og meditation.

 

Pris:

Prisen for selvstændige + hvor arbejdspladsen betaler: 10.500 kr. Prisen for alle andre: 6.900 kr

Der er i prisen inkluderet al undervisning.
Der er indkvartering i egne dejlige værelser med eget bad og toilet, så der er god mulighed for ro og tilbagetrækning.
Der vil være fuld forplejning med meget lækker og veltillavet mad gennem alle dagene. Der er mulighed for at kunne vælge vegetarmad, hvis det ønskes. Der er inkluderet en vand eller øl til frokost, men derudover er drikkevarer for egen regning.

Tilmelding:

Til kursusudbyder Helle Lisle,  Heartbased Life, Vardevej 263 B, 7100 Vejle
Tilmelding pĂĄ: [email protected] + samtidig indbetaling af depositum pĂĄ 3000 kr til konto: Reg.nr. 6771 Kontonr. 0006136989. Restbeløbet skal indbetales senest den 1. juni 2024.

Ved afmelding efter 1. juni 2024 tilbagebetales depositum ikke. Ved afmelding efter 1. august 2024 tilbagebetales det indbetalte beløb ikke.

Optagelse efter ”først til mølle princippet” - du er først sikret din plads, når du har indbetalt depositum.

Du er meget velkommen til at kontakte mig ved spørgsmĂĄl pĂĄ enten [email protected] eller 26213644.

Kærlige hilsner Choden og Helle Lisle