Retreat i Nymindegab i Mindful Compassion.

Tidspunkt:

Mandag den 21/9 2020 kl. 09.30 – fredag den 25/9 2020 kl. 13.00.

Sted:

Nymindegab Kro, Vesterhavsvej 327, 6830 Nørre Nebel.

Der er tale om et internatkursus, hvor alle kursister overnatter i dejlige enkeltværelser på kroen. På http://nymindegabkro.dk kan du finde billeder og info omkring det skønne sted, der ligger i en fantastisk natur helt tæt på Vesterhavet.

Indhold:

Vi tager udgangspunkt i Compassiontræning, ”The Four Immeassurables”, Mandalaen og berører også Sunyata.

Retreatet tager udgangspunkt i Mindful Compassion, neurovidenskab, evolutionspsykologi og buddhistisk psykologi. 

Vi vil på retreatet arbejde med, hvordan Mindful Compassion  og self-compassion kan transformere vores forhold til både vores indre og ydre verden. Vi vil arbejde med at genskabe og/eller styrke kontakten til vores medfølende selv/centrum af Mandalaen, og hvordan vi gennem kontakten til dette kan være med eventuel modgang og svære følelser på en måde, der er præget af medfølelse og visdom.  Gennem træning af ”The Four Immeassurables” vil vi styrke kontakten til vores hjerte og vores evne til at være i verden på en måde, der er præget af fredfyldthed, selvaccept, kærlig-venlighed, compassion og livsglæde.

Det endelige program vil blive tilrettelagt i forhold til  kursisternes erfaring.

Der vil blive fokuseret på deltagernes egen proces og på, at deltagerne får personlig erfaring med de forskellige elementer af Mindful Compassion.  Dette bibringer både viden, indsigt og erfaring, som vi dels kan bruge til at håndtere udfordringer og svære følelser i vores eget liv og dels kan anvende i kontakten med eventuelle klienter.

Der vil gennem hele retreatet være kortere teoretiske oplæg kombineret med guidede meditationer og visualiseringer samt refleksion i mindre grupper og på plenum. Med henblik på at fremme muligheden for fordybelse, vil der ligeledes være minimum et døgn med stilhed ligesom, der er stilhed hver morgen til efter morgenmaden.

Undervisningen foregår på engelsk.

Underviseren:

Choden ( Sean Mc Govern) vil undervise på retreatet.  Choden er en erfaren underviser, der er meget inspirerende og som har en dyb visdom, som han er i stand til at formidle på en tilgængelig måde. 

Choden har sammen med Paul Gilbert udgivet bogen ”Mindful Compassion”, og de har undervist sammen på  Mindful Compassion workshops flere steder i Europa. Han har i foråret udgivet sin seneste bog ”From Mindfulness to Insight”.

Choden har gennem mange år undervist på workshops og retreats i flere lande og underviser desuden i Mindfulnes og Compassion på Universitetet i Aberdeen i Skotland.

Choden er oprindeligt fra Sydafrika, hvor han er uddannet advokat. Han har i mange år været tilknyttet det tibetanske kloster Samyeling i Scotland. Han er nu igen buddhistisk munk og bosiddende på klosteret.

Dagsrytme:

07.30 – morgenmeditation
08.00 – 09.00 – morgenmad
09.00 – 12.30 – undervisning
12.30 – 15.00 – frokost og siesta
15.00 – 18.00 – undervisning
19.00 – middag

Målgruppe:

Deltagelse i retreatet forudsætter et grundlæggende kendskab til Compassion og mindfulness. Retreatet henvender sig til alle, der har interesse i tilegne sig øget erfaring med og viden om Mindful Compassion, buddhistisk visdom og meditation.

 

Pris:

Prisen for selvstændige + hvor arbejdspladsen betaler: 8800 kr. Prisen for alle andre: 6200 kr

Der er i prisen inkluderet al undervisning. Der er indkvartering i enkeltværelser med eget bad og toilet. Der vil være fuld forplejning med lækker og veltillavet mad gennem alle dagene. Der er mulighed for at kunne vælge vegetarmad, hvis det ønskes. Der er inkluderet en vand eller øl til frokost, men derudover er drikkevarer for egen regning.

Tilmelding:

Til kursusudbyder Helle Lisle,  Heartbased Life, Vardevej 263 B, 7100 Vejle Tilmelding på helle_lisle@hotmail.com + samtidig indbetaling af depositum på 2500 kr til konto: Reg.nr. 6771 Kontonr. 0006136989. Restbeløbet skal indbetales senest den 15. marts 2020. Ved afmelding efter 1. april 2020 tilbagebetales depositum ikke. Ved afmelding efter 1. maj 2020 tilbagebetales det indbetalte beløb ikke.

Optagelse efter ”først til mølle princippet”.

 

Kærlige hilsner Choden og Helle Lisle